ZZP'er en een belegginspand financieren

Belegginspand financieren voor ZZP’ers

Wat heeft een belegginspand financieren met jou als ZZP’er te maken? In eerste instantie niets, want met een belegginspand financiering of vastgoedhypotheek financier jij niet jouw eigen woning. De vastgoedhypotheek gebruik je alleen om vastgoed als belegging te financieren. Dus wanneer je een woning koopt om te verhuren.

Uit al mijn gespreken met ZZP’ers en ondernemers blijkt qua privé de financiering van de eigen woning en het pensioen de meeste uitdaging te bevatten. Als ZZP’er heb je de vrijheid om je eigen pensioen te regelen. Velen stellen dit uit waardoor de niet actieve periode erg karig wordt. Anderen hebben een beleggingsplan of een lijfrenteverzekering met aandelen waar ze zich ook niet altijd prettig bij voelen, omdat de beleggingswaarde aan grote schommelingen onderhevig is.

Beleggingspand als pensioenvoorziening

Ik help je graag om eens na te denken over de opbouw van een pensioenvoorziening met verhuurd woning vastgoed. Gezien de voorspelbaarheid van de huurinkomsten is dit een investering die zich goed laat financieren. Zo’n financiering wordt een vastgoedhypotheek genoemd en kan naast de bestaande woningfinanciering. Goed gekozen vastgoed met een verantwoorde financiering kan wel 2% tot 4% rendement toevoegen aan het uiteindelijke jaarrendement, waardoor een rendement van 5% tot 9% haalbaar is. Gezien het lange termijn karakter van een pensioenvoorziening en het lange termijn karakter van vastgoed en vastgoedfinanciering is dit een interessante combinatie.

Wil je als ZZP’er eens nadenken over hoe je vastgoed als pensioen of als zeer vroegpensioen voorziening kunt opzetten, dan deel ik mijn ervaring gaat met je.

Maak een vrijblijvende afspraak of bel voor een telefonische toelichting.