De droom van elke ZZP’er

Nou ja; niet van elke, maar wel veel.

In Nederland zijn 1,4 miljoen ZZP’ers. Volgens het CBS zijn er de laatste 20 jaar ruim 500.000 ZZP’ers bijgekomen. Veelal is een positie als ZZP’er een bewuste keuze. Soms wordt iemand noodgedwongen ZZP’er. Zelfs als ik na enige tijd deze ZZP’ers spreek dan is men meestal bijzonder comfortabel met de positie en wil men niet meer terug in loondienst. Werken voor jezelf zonder “baas” geeft de meeste ZZP’ers erg veel voldoening. Het nadeel dat ik vaak hoor is de financiële onzekerheid. Dit manifesteert zich het meest in tijden van economische tegenspoed en dit kan de tarieven flink onder druk zetten.

Verhuur een woning

Een mogelijkheid om meer zekerheid in te bouwen is om een passief inkomen te verwerven. Eén van de beste mogelijkheden is om een woning, bedrijfshal of garagebox te kopen en deze te verhuren. Veel ZZP’ers hebben deze droom maar weten niet of ze deze kunnen verwezenlijken.

Veelal hebben ZZP’ers met moeite de hypotheek voor de eigen woning rond gekregen of is men minder dan 3 jaar actief. Dergelijke situaties hoeven echter geen beperking te zijn om een beleggingspand te kopen voor de verhuur.

Stel dat je als ZZP’ers elke 3 jaar een appartement koopt met 20% eigen geld, dan bouwen je in 10 jaar een kleine portefeuille op van bijvoorbeeld 4 appartementen.. Op deze wijze kun je als ZZP’er een passief inkomen van enkele duizenden euro’s per maand realiseren. Op deze wijze ontstaat er een inkomenssituatie waarbij je niet meer alleen afhankelijk bent van je ZZP-inkomen. Door op deze wijze te investeren ontstaat er al snel een pre-pensioen voorziening.

Het kopen van vastgoed als ZZP’er is beter haalbaar dan veel ZZP’ers denken. Er zijn situaties dat er niet hoeft te worden gekeken naar het inkomen dat je als ZZP’er verdient maar dat er alleen naar het beleggingspand hoeft te worden gekeken.

Samen met jou kunnen wij een investeringsplan maken zodat je kunt werken aan jouw doelstelling om een passief inkomen te verwerven.

Laat ons meedenken om jouw droom te realiseren. Bel of mail voor een kosteloze toelichting.