ZZP'er 3 jaar

ZZP’er langer dan 3 jaar

Wanneer je langer dan 3 jaar onderneemt, nemen de mogelijkheden om een hypotheek te krijgen toe. Dit komt omdat in dit geval de zekerheid van je inkomen beter wordt. Het gevolg is dat er meer geldverstrekkers en banken zijn die jou de hypotheek willen verstrekken.

Let wel, het aantal geldverstrekkers en banken is minder dan wanneer je in loondienst bent. Nagenoeg alle geldverstrekkers hebben de afgelopen jaren hun hypotheekbedrijf verder gedigitaliseerd. Het gevolg is dat hypotheekverstrekkers soms erg scherp en efficiënt zijn in standaard situaties en dat vooral niet zijn in niet-standaard situaties. Dit is meestal het geval bij een ondernemer of een ZZP’er. Vaak zijn hypotheekacceptanten niet opgeleid om ondernemingssituaties te beoordelen. Daarom wordt de rij van banken en geldverstrekkers die aantrekkelijk zijn voor ondernemers flink uitgedund.

Daarnaast hanteren veel banken hun eigen normen met betrekking tot welke onderdelen er mee worden genomen bij het bepalen van het toetsinkomen. Het gevolg is dat het toetsinkomen per bank verschilt en daarmee ook de hoogte van de te verstrekken hypotheek. Dus het is handig om te weten bij welke bank je moet zijn.

Wil je graag meer informatie over hoe wij jou kunnen helpen bij het verkrijgen van je hypotheek, maak dan een vrijblijvende afspraak of bel voor een telefonische toelichting.