Wanneer je als startende ZZP ‘er met je huisbank of met een reguliere tussenpersoon gaat praten krijg je vaak te horen dat je maar een keer terug moete komen als je drie jaarrekeningen kunt overleggen.

Er zijn inmiddels een aantal geldverstrekkers die specifieke hypotheken hebben ontwikkeld voor juist de groep die nog niet 3 jaar zelfstandig is. Belangrijk is om naar de specifieke situatie te kijken en een goed verhaal te formulieren. Erg belangrijk hierbij is het arbeidsverleden van de aanvrager.

Afgewezen door de bank.

Het afgelopen jaar is Evert gestart met zijn eigen stucaadoorsbedrijf. Hij werkt zowel voor de particuliere markt als voor 2 aannemers. Vanaf de eerste dag had hij volle werkweken. Hij heeft samen met zijn vriendin het oog laten vallen op een kluswoning. Een mooie buitenkans om in zijn eigen omgeving te blijven wonen en waarde toe te voegen. Zowel zijn huisbank als de lokale tussenpersoon gaven aan dat hij geen kans maakte om een hypotheek te krijgen vanwege zijn korte periode als ondernemer.

 

Pas gestart als ZZP’er en toch een hypotheek

Wij weten dat er een paar banken zijn die afhankelijk van de situatie niet vasthouden aan de 3 jaars norm. Het is dan van belang dat er een goede onderbouwing komt waarom de hypotheek wel haalbaar is. Relevant is dan het arbeidsverleden van Evert en natuurlijk een goed onderbouwde winstprognose. Evert had voor zijn start als ZZP’er 5 jaar als stucadoor in loondienst gewerkt. Deze inkomensgegevens uit loondienst konden worden meegenomen om het toetsinkomen te bepalen.

Naast het “verleden” is ook de toekomst van belang. Daarbij kun je denken aan goede winstprognose voor de komende jaren en een analyse van de bedrijfstak en het bedrijf. Geen paniek, wij helpen je daarbij. Deze 3 onderdelen helpen jou om een toetsinkomen te bepalen waardoor de hypotheek wellicht mogelijk is ondanks het nog niet kunnen overleggen van 3 jaarrekeningen.

Snel de hypotheek rond

Als je een bod doet op een woning en je wilt de hypotheek snel rond krijgen, kunnen wij je snel helpen. Je kunt alvast de checklist voor ZZP’ers doorlopen en stukken verzamelen.

Bel of mail ons voor een kosteloos adviesgesprek en wij helpen jou om het maximale uit je hypotheekaanvraag te halen.