Zo krijg je als ZZP’er de hypotheek snel rond

Hoe koop je een huis in deze overspannen markt? Natuurlijk door het juist bod te doen. Maar dat niet alleen. De verkopend makelaar wil maximale zekerheid dat jij als koper het huis ook afneemt. Vaak, te vaak, stelt men koopcontracten zonder voorbehoud van financiering op. Het is dan natuurlijk erg belangrijk dat je weet wat kunt lenen. Wanneer je echter in concurrentie bent met andere kopers dan zal de makelaar naast de prijs vooral kijken naar welke kopers hem het meeste vertrouwen geven dat de financiering rond komt.

Dit is voor een ondernemer en ZZP’er iets lastiger dan voor een werknemer in dienstverband. Dit ondervonden ook Maarten en Anne. Maarten heeft een goed lopende ZZP praktijk in de ICT sector en Anne werkt in de zorg. Na een aantal teleurstellingen kwamen Maarten en Anna bij ons. Allereerst hebben we extra zekerheid ingebouwd door een inkomensanalyse te verzorgen

Inkomensanalyse

Voor Maarten en Anne is een voorlopig dossier aangelegd met de relevante stukken. Zie hiervoor de checklist. Op basis van deze stukken is er een inkomensanalyse aangevraagd.

Een inkomensanalyse is een analyse waarbij er per bank wordt bepaald of de bank de onderhavige aanvraag wil financieren en met welk toetsinkomen zij rekenen. Ook aspecten als privé opnamen of de rekening courant verhouding wordt meegenomen. Met een kwalificatiesysteem wordt de kanszekerheid van de uitkomsten weergegeven

 

Hypotheek snel rond

Het voordeel van de inkomensanalyse is dus dat we met een grote mate van zekerheid weten bij welke banken de hypotheekaanvraag de beste kans heeft. Wanneer de koopovereenkomst getekend is kan het voorlopige dossier snel geactualiseerd worden. Hierdoor kan er binnen enkele dagen een inkomensverklaring worden opgemaakt. Dit is vaak een voorwaarde om een betrouwbaar toetsinkomen te hebben en nog diezelfde dag kan de hypotheekaanvraag weg. Enkele dagen daarna komt het renteaanbod en kan het aanbod omgezet worden in een bindende offerte. Door op deze wijze te werken hadden Maarten en Anne heel snel hun hypotheek rond.

Bel of mail ons voor een kosteloos adviesgesprek en wij helpen jou om de hypotheek snel rond te krijgen.