ZZP'er en 50 plus

ZZP’er en 50 plus.

Ben je ZZP’er en 50 plus dan heb je vergelijkbare mogelijkheden en uitdagingen als andere ZZP’ers. Wij gaan je helpen om de in het verleden opgebouwde financiële voorzieningen zo goed mogelijk in te brengen, zodat de nieuwe hypotheek optimaal aansluit bij de volgende levensfase.

Pensioen telt mee!

Belangrijk verschil is wel dat de bank in bepaalde gevallen kijkt naar het toegezegd pensioen. Wanneer je als ZZP’er 10 jaar voor de officiële AOW ingangsleeftijd zit, dan kijkt de bank bij de berekening ook naar het pensioeninkomen. Dit kan dus een beperking opleveren voor je maximale hypotheek. De pensioeningangsdatum minus 10 jaar, laten we gemakshalve zeggen 57 jaar, is dus een belangrijke leeftijd voor een hypotheekwijziging. Ben je begin vijftig en overweeg je een ander huis te kopen of je hypotheek over te sluiten, houd dan goed rekening met deze leeftijd.

De opgebouwde pensioenrechten, lijfrentevoorzieningen, spaar- en beleggingstegoeden, overwaarde en eigenwoningreserve, spaar- en overlijdensrisicoverzekeringen kunnen dus een belangrijke rol spelen bij een nieuwe hypotheek. Ook denken we graag met je mee hoe de hypotheek uitpakt wanneer je de pre-pensioen of de pensioen periode ingaat.

Over het algemeen vergt een advies, vanwege de extra genoemde aspecten, in deze levensfase meer tijd.

Wil je graag meer informatie over hoe wij jou kunnen helpen bij het oversluiten van je hypotheek, maak dan een vrijblijvende afspraak of bel voor een telefonische toelichting